محل تبلیغات شما

 

 

 

اوراسیا ،منطقه نجات

 

فرزاد وثوقی – رومه نگار

 

متاسفانه برای بهبود وضعیت اقتصادی خصوصا تسهیل امر تولید وصادرات گام مهمی برداشته نشده است. این روزها شاهدیم  که همچنان در محافل اقتصادی بر این موضوع مهم تاکید می شود که این قوانین دست وپا گیر داخلی است که بیش از تحریم های خارجی  باعث کندی ویا توقف کارها شده است . اقتصادیون در هر محفلی از گره های قانونی گلایه دارند که دولت ومجلس باید این گره ها را باز می کردند ونکردند. انگار دو قوه برای ناراضی تراشی درتلاش هستند تا تسهیل امور ، اموری که می توانست مانع رشد آمارهای بیکاری در کشور شود.  

این روزها هم که نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم در تلاش برای معرفی دید گاههای خود هستند به ذکر همین مشکلات داخلی پرداخته اند و امید دارند با نگاهی دوباره به موضوعات اقتصادی بتوانند در مجلس یازدهم با تغییر در قوانین کهنه وقدیمی گره گشا باشند. جای بسی تاسف وتعجب دارد که چرا در ده دوره گذشته مجلس گامی دراین راه برای تسهیل گرفتاریهای اقتصادی برنداشته است واین موضوع می تواند به یک پرسش بزرگ ومطالبه عمومی تبدیل شود آنجا که نمایندگان مردم در مجلس ودولت دراین وادی با بی اعتنایی روزگار گذرانده اند.

یکی از علل بی اعتمادی در صف سرمایه های اجتماعی همین بی تفاوتی های مجلس به امور تخصصی است . اگر بپذیریم که مردم در انتخاب خود اشتباه کرده اند ودیگر نباید دچار این اشتباه در انتخاب شوند بدرستی به اعتماد آنان ضربه وارد کرده ایم چراکه مردم به افرادی شناخته شده ودارای سوابق انقلابی رای داده اند . افرادی که تاییده از مراجع ذیصلاح داشته اند وبه عنوان افراد معتمد ، طرف حساب مردم شده اند اما در عمل وپس از گرفتن رای اعتماد از مردم اینگونه با آنان رفتار نموده اند.

ناسنجیده عمل کردن این افراد تا به حدی است که پس از دوران نمانیدگی نیز حاضر به ارایه گزارش از عملکرد خود نیستند. هر چند این مطالبه تا قیامت گریبان آنان را رها نخواهد نمود اما آنان این بی تفاوتی را همچنان با بدون پاسخ گذاشتن افکار عمومی ادامه می دهند .

دراین دوره از انتخابات، انتخاب افراد بسیار سخت است چراکه اعتماد ضربه بسیار سنگینی خورده است وباید دراولین قدم اعتمادعمومی را ترمیم نمود . ترمیم اعتماد مردم نیز با گشایش های اقتصادی ممکن است ،آنچه سنگینی بار اقتصاد تورمی را از دوش مردم بردارد.

همین چند روز پیش هم که گردهمایی بزرگ تولید کنندگان وصادرکنندگان استان فارس برگزار شد واز جمعی از برترین ها تجلیل شد ، بزرگان اقتصاد فارس براین باور بودند که باید قوانین سخت پیش رو سهیل شود تا تولید وصادرات برمدار خود قرار گیرند.

یکی از مباحث مطرح شده دراین گردهمایی اقتصادی نگاه مثبت سفارتخانه های ایران در کشورهای دیگر جهان است که باید این افراد به عنوان سفرای اقتصادی وی ونه ی صرف ، زمینه های ظهور وبروز عناصر اقتصاد داخلی را درآن کشورهای فراهم می کردند وتاکنون از آن غفلت شده است و جای گلایه های بی شماری دارد . دولت ودرخط مقدم آن وزیر امورخارجه ایران چرا وبه چه علت در تمامی این سالها نسبت به این مهم بی تفاوت وکاهل بوده اند.

چرا وبه چه علت بازارهای بزرگ منطقه را از دست داده ایم در حالی که می توانستیم حداقل ها را داشته باشیم چراکه حیات بسیاری کشورهای منطقه به تولیدات کشورمان بستگی دارد. اینک در رویای اوراسیا باید به چانه زنی با فعالین اقتصاد داخلی برای حضور دراین بازار بپردازیم . آیا موفق به جلب رضایت فعالین اقتصادی که کفش های آهنی برای بهبود اوضاع استان وکشور،  پاره کرده اند خواهیم شد ؟

 

پی نوشت : قرارداد تشکیل اولیه اتحادیه اقتصادی اوراسیا در ۲۹ مه ۲۰۱۴ میان کشورهای روسیه، بلاروس و قزاقستان منعقد و جایگزین اتحادیه گمرکی اوراسیا شد و سپس کشورهای ارمنستان و قرقیزستان نیز به عضویت آن در آمدند

این اتحادیه کار خود را به طور رسمی از اول ژانویه ۲۰۱۵ آغاز کرد. کشورهای عضو اورآسیا هم اکنون ۲۰ میلیون کیلومترمربع مساحت و بیش از ۱۸۳ میلیون نفر جمعیت دارند که ۵.۲ درصد جمعیت جهان است. در روز اجرای این توافق‌نامه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد: امروز ما یک مرکز رشد اقتصادی قدرتمند و جذاب ایجاد کرده‌ایم، یک بازار منطقه‌ای که بیش از ۱۸۰ میلیون نفر را به هم مرتبط می‌کند.

درباره اهداف این اتحادیه اقتصادی می‌توان به تسهیل تجارت، ایجاد بازار مشترک در حوزه کشورهای مستقل هم سود عضو، حذف تدریجی قوانین گمرکی در داخل اتحادیه، برقراری تعرفه خارجی مشترک در میان کشورهای عضو و هماهنگ سازی تشریفات گمرکی اشاره کرد.

با توجه به تنوع بازار و تنوع منابع موجود در کشورهای عضو این اتحادیه پیوستن به آن یک فرصت قابل توجه برای اقتصاد ایران ایجاد می کند و می توان از این طریق بخشی از اثر تحریم ها را جبران کرد . قطعا ورود به اتحادیه اقتصادی اوراسیا و همکاری با این اتحادیه می‌تواند دروازه جدیدی برای اقتصاد ایران باشد که بتواند با سایر اعضا به راحتی روابط اقتصادی برقرار کند و یا روابط خود را توسعه دهد.

پیوستن به این اتحادیه، مزیت‌های اقتصادی بسیاری برای ایران به دنبال دارد از جمله آن می‌توان به تخفیف‌های تعرفه‌ای برای صادرکنندگان ایرانی به کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا اشاره کرد. همچنین از آنجا که اتحادیه اوراسیا با کاهش استفاده از دلار، سهم پرداخت‌های تجاری با ارز ملی را به ۷۰ درصد افزایش داده، می‌توان به کاهش استفاده از دلار در مبادلات تجاری خوشبین بود که این اتفاق در شرایط کنونی تحریم برای تجار ایرانی امیدوارکننده است.   /// انتهای پیام 900 کلمه

 

 

 

 

یادداشت روز 7 بهمن ماه 1398

یادداشت روز 5 بهمن ماه 1398

یادداشت روز 4 بهمن ماه 1398

اقتصادی ,کشورهای ,اند ,های ,اتحادیه ,مردم ,اتحادیه اقتصادی ,کشورهای عضو ,این اتحادیه ,می‌توان به ,ها را ,اتحادیه اقتصادی اوراسیا ,برای اقتصاد ایران

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

معلم